Technobothniasta

Opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothnia perustettiin vastaamaan lisääntynyttä yhteistyötä Vaasan insinöörikoulutuksen ja seudun yritysten välillä. Laboratoriot sijaitsevat Vaasan Puuvilla Oy:n käytössä olleissa, historiallisissa tehdaskiinteistöissä, joiden kunnostus laboratoriotiloiksi valmistui syksyllä 1996. Technobothnialla on sekä insinööri- ja diplomi-insinöörikoulutuksen opetustiloja monipuolisine laitekantoineen että huippututkimuksen laboratorioita.

 

Technobothnia on Vaasan ammattikorkeakoulun, Vaasan yliopiston ja Yrkeshögskolan Novian yhteinen tilahanke

staty

Technobothnian tiloissa insinööriopiskelijat tekevät laboratorioharjoituksia kaikissa teknillisissä opetusaiheissa. Isossa laboratoriotilassa, käsittäen noin 8000 neliötä, vallitsee luovuutta ja kehittämistä edistävä ilmapiiri. Erityisesti energia-alan tutkimusta Technobothniassa tehdään VEI, Vaasa Energy Institutin organisoimina hankkeina. Tutkimus- ja kehittämishankkeiden lisäksi Technobothnia tarjoaa testi-, mittaamis- ja koepalveluita sekä koulutusta alueen teollisuudelle ja elinkeinoelämälle.

Opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothnia on toiminut jo 20 vuotta ja yhdistänyt seudun yritykset ja insinööriopiskelijat.